روابط عمومی شرکت ایدکو (توزیعکنندهی محصولات کسپرسکی در ایران)؛ در عصر دیجیتال امروز، تعاملات اجتماعی رمانتیک ما به شدت به آنلاین بودن گرایش پیدا کرده و عادیسازی ذخیره و اشتراک تصاویر خصوصی به نگرانکنندهترین حالت خودش رسیده. تحقیق جهانی اخیر ما –یکی از بزرگترین نظرسنجیهایی که تا به حال روی این موضوع کردیم- نشان میدهد رویهها بسیار هشداردهنده است. این پژوهش همچنین نیاز مبرم به آگاهیرسانی و نیز آموزش در باب سوءاستفاده از تصاویر خصوصی که اصطلاحاً به آن «پورن انتقامی» میگویند دارد. با ما همراه باشید.
عصر دیجیتال صمیمیت
تقریباً یک چهارم افرادی که در این نظرسنجی شرکت کردند تصاویر صریحی روی دستگاه خود ذخیره دارند و امتیاز گروه سنی جوانان از همه بالاتر است. به طور خاص 34 درصد افرادی که بین 16 تا 24 و 25 تا 34 سال سن دارند اعتراف کردند چنین تصاویری را ذخیره میکنند. افزون بر این، 25 درصد پاسخدهندگان تصاویر خصوصی اشتراکگذاریشده را با آنهایی که قرار ملاقات میگذارند یا آنلاین با آنها چت میکنند اشتراک میگذارند- این رقم به 39 درصد افراد بین 25 تا 34 رسیده و رو به افزایش است. با وجود اشتراکگذاری گسترده تصاویر خصوصی تنها 21 درصد آنهایی که تصویری را اشتراک گذاشتند از دستگاه گیرنده درخواست کردند عکس پاک شود. این آمار نشان میدهد در خصوص عواقب طولانیمدت اشتراکگذاری تصاویر خصوصی هنوز آگاهیرسانی درستی صورت نگرفته.
سویه تاریک اشتراکگذاری عکس
همچنین این تحقیق سویه تاریکتر اشتراکگذاری عکسهای خصوصی را برملا میکند. جای تعجب است بدانید 8 درصد آنهایی که عکسهای نود یا موارد صریح را به اشتراک میگذارند برای انتقامگیری این کار را میکنند و 9 درصد برای ترساندن بقیه. تقریباً نیمی از پاسخدهندگان گزارش دادند یا خودشان سوءاستفاده از عکس خصوصی را تجربه کردند یا کسی را میشناسند که این تجربه را داشته. مشکل وقتی وخیمتر میشود که بگوییم نسل جوان بیشتر درگیر آن هستند. 69 درصد افراد بین 16 تا 24 سال و 64 درصد افراد بین 25 تا 34 سال چنین تجاربی را گزارش دادند. وقتی میگوییم پورت انتقامی یعنی اشتراکگذاری عکس خصوصی فردی که با او در رابطه بودیم آن هم درست بعد از جدایی و درگیری فیزیکی یا لفظی. این میتواند برای فرد قربانی لطمات عاطفی روانی زیادی داشته باشد.
سرزنش قربانی: برداشت غلط
یکی از آزاردهندهترین یافتههای تحقیق ما شایع بودن سرزنش قربانی بود. دقیقاً نیمی از پاسخدهندگان اعتقاد دارند اگر عکس خصوصی از خودت به اشتراک میگذاری تقصیر خودت است؛ حتی اگر آن تصویر به دست فردی شرور افتاده باشد. این سوءبرداشت آسیبزننده به انزوای قربانی کمک میکند و گرفتن حمایت و کمک را برای او سختتر میسازد. ما باید روی این موضوع تأکید بیشتری داشته باشیم: اگر کسی تصاویر خصوصی شما را بدون رضایتتان پخش میکند تقصیر شما نیست. این سرزنش فقط برای کسانی است که از این تصاویر سوءاستفاده کردهاند. در واقع آنها اعتماد شما را هدف گرفتهاند. یکی از نمونههای دختری بود به نام آلیس که بعد از مرگ شریکش تصاویر خصوصی آنلاین از خودش پیدا کرد- تصاویری که مخفیانه وقتی او در خواب بود از او گرفته شده بود و این نشان میدهد مجرم اصلی آنی بوده که عکس را آن هم بدون رضایت محرز فرد گرفته و پخش کرده. هیچکس نباید از لطمات عاطفی روحی که ناگزیر بابت سوءاستفاده از عکس خصوصی بر او تحمیل شده رنج ببرد و مهم است همه دست به دست هم دهیم تا این رویه تغییر پیدا کند.
از خودتان در فضای آنلاین محافظت کنید
- قبل از پست کردن فکر کنید: مراقب باشید که دادههای خود را با چه کسانی به اشتراک میگذارید و خطرات احتمالی را در نظر بگیرید.
- از پیامرسانهای ایمن استفاده کنید: خدمات پیام رسانی را با رمزگذاری سرتاسر انتخاب کنید.
- گزارش سوء استفاده: اگر فکر میکنید قربانی سوء استفاده از تصاویر خصوصی هستید، شواهدی را نگه دارید و آن را به پلیس و پلتفرمهای مربوطه گزارش دهید.
- بررسی مجوزها: به طور منظم تنظیمات مجوز برنامههای خود را برای کنترل اشتراک گذاری دادهها مرور کنید.
- از رمزهای عبور قوی استفاده کنید: از یک راهکار امنیتی قابل اعتماد برای ایجاد و مدیریت رمزهای عبور منحصر به فرد برای هر حساب استفاده کنید.
- از منابع استفاده کنید: از ابزارهایی مانند StopNCII.org برای کمک به جلوگیری از اشتراکگذاری آنلاین تصاویر صمیمی بدون رضایت شما استفاده کنید.
- سازمانی را در کشور خود پیدا کنید تا از شما پشتیبانی بیشتری ارائه کند.
یافتههای تحقیق ما این را روشن کرد که گرچه فناوری اشتراکگذاری عکس خصوصی را آسان کرده اما همینطور ریسک سوءاستفاده را نیز بالا برده. آگاهی و آموزش در کاهش ریسکهای این چنینی مهم است و باید از افراد در برابر خسرانهای عاطفی و خدشهدار شدن اعتبار و شأن آنها در رابطه با پخش عکس خصوصی محافظت کرد.
کسپرسکی آنلاین (ایدکو)
کسپرسکی اسم یکی از بزرگترین شرکتهای امنیتی و سازنده آنتی ویروس است که برخی از کاربران اشتباهاً این شرکت و محصولات آنتی ویروس آن را با عناوینی نظیر کسپرسکای،کاسپرسکی، کسپراسکای، کسپراسکای، و یا کاسپراسکای نیز میشناسد. همچنین لازم به ذکر است مدیرعامل این شرکت نیز یوجین کسپرسکی نام دارد.