روابط عمومی شرکت ایدکو (توزیعکنندهی محصولات کسپرسکی در ایران)؛ وقتی بچه بودیم خیلی به نحوه ارتباط بین والدین خود با معلمینمان دقت نمیکردیم. معمولاً اگر کار خبطی ازمان سر میزد بین خانواده با مدیر یا معلم مدرسه یک تماس تلفنی رد و بدل و احتمالاً با یک امضا و شهادت برگهای مسئله رد میشد. خیلی وقتها حتی این امضاها را خودمان میکردیم و میدادیم دست مدیر. اینها برای بچههای دهه هشتاد و نود میلادی خاطره است اما انگار کارمای آن روزها گریبانمان را گرفته. حالا دیگر بچههای آن زمان بیشترشان بچهدار شدند و همین حقهها را با ترفندهای پیشرفتهتری تحویلمان میدهند.
فناوری اکنون ارتباط بین والدین و معلمان و همچنین معلمین و دانشآموزان را امکانپذیر کرده است. به همین ترتیب، راههای متعددی برای ارتباط دانشآموزان با دانشآموزان دیگر وجود دارد. با همه این ارتباطات فناوری برای مدرسه، چندین نقطه ضعف "عنصر انسانی" وجود دارد - بنابراین به عنوان یک شرکت امنیتی مجهز به وبلاگ، از ارائه نکاتی برای ایمن و سالم نگه داشتن شما و فرزندانتان صرف نظر میکنیم.
والدین با معلم
پاندمی که از یادتان نرفته؟ همان دورانی که آموزش از راه دور را به دامن بچههای امروزی انداخت. آن زمان از دیدن اینکه آموزش آنقدری منعطف شده که از پس هر بحرانی بربیاید خوشحال میشدیم اما چند سال بعد فهمیدیم آموزش از راه دور آمده که بماند و دارد کم کم جای فعالیتهای حضوری را میگیرد! در آمریکا بچهها اکنون از کرومبوکها به جای کتابهای درسی استفاده میکنند و کلی هم اپ وجود دارد که معلمین برای به روز نگه داشتن دانشآموزانشان استفاده میکنند. این اپها تعدادشان کم نیست و مورد به مورد با هم فرق دارند. اما ما در اینجا دو اپ Remind و Google Classroom را مثال میزنیم. گرچه این پلتفرمها بسیار کاربرد آسان دارند و منسجم هستند اما هنوز به ایمیلها وابستهاند. پس والدین باید از اینکه فرستنده و لینکهای داخل ایمیل مخرب نباشند حسابی احتیاط به خرج دهند.
دانشآموز با معلم
اپهایی که بالاتر فهرست کردیم برای ارتباطگیری دانشآموز با معلمین هم هست. اما همچنین سطحی از ایمیل داخلی را هم دربر دارند که میتواند برای ارتباطگیری مستقیم با معلمین نیز استفاده شوند. گرچه ایمیل در اکوسیستم گوگل اید قفل شود و چیزی بیش از یک مسنجر داخلی باشد اما خوب است بگذاریم بچهها بدانند که باید نسبت به آنچه برای معلمین خود میفرستند آگاه باشند؛ همینطور نسبت به لینکهایی که معلمها در خارج از اکوسیستم مدرسه برای آنها ارسال میکنند.
دانشآموز به دانشآموز
شاید سختترین بخش رفتن بچهها به مدرسههای مجهز به فناوری این باشد که ما در جامعهای تماماً تجهیزشده به فناوری زندگی میکنیم و این یعنی تقریباً همه یک اسمارتفون در دست دارند یا دست کم دستگاهی دارند که به اینترنت وصل است و همراه با این رفاه، خطراتی نیز متولد خواهد شد که از دل اپهای پیامرسان، شبکههای اجتماعی، دوربین و اساماس بیرون میآید. شاید بزرگترین ریسک موقع بحث کردن در مورد مدارس و فناوری، گوشی در جیب فرزندانمان باشد. با همان گوشی در دست، بچهها خیلی چیزها را میتوانند به اشتراک بگذارند. ما به عنوان والدین باید مطمئن شویم دستگاههای در اختیار آنها امن است. این را هم بدانید که هر دستگاهی که از جعبه بیرون میآید ذاتاً امن نیست و علیرغم بازاریابیها و تبلیغات باید خود به تنظیمات آنها رفته و امنشان کنید. باید مطمئن شوید راهکار امنیت مطمئنی رویشان نصب است و همین به فرزند شما کمک میکند لایه محافظتی اضافهتری به دستگاهش اضافه شود. در ادامه توصیههایی در باب امنیتبخشی بیشتر به گوشیهای کودکان ارائه دادهایم.
اشتراکگذاری همیشه به معنای اهمیت دادن نیست
این توصیه البته هم برای کودکان است هم برای خانوادهشان: اشتراکگذاری همیشه به معنای اهمیت دادن نیست.
گرچه بسیاری از اپها قابلیت share آنچه از طریق کانالهای مختلف دریافت میکنید ارائه میدهد اما وقتی حرف از مدرسه میشود باید از انجام این کار پرهیز کرد. همچنین همانطور که اشاره شد گوشیهای ما بزرگترین خطر برایمان هستند. ما قابلیت پخش عقاید، افکار، تصاویر و ویدیوهای خود در کسری از ثانیه را داریم و این ترسناک است! حتی میشود در توالت و در لحظه با کل جهان در ارتباط بود. مطمئناً این قدرت بشر را نشان میدهد اما همچنین ممکن است کمانه کند و گریبان خودمان را ته قصه بگیرد. این چیزی است که به عنوان والدین باید نسبت به آن آگاه باشیم و کودکان خود را نیز آگاه کنیم. احتیاط نقش بزرگی در زندگی ما دارد: هر چیزی هم نباید به اشتراک گذاشته شود. همه ما نیاز داریم قبل از زدن روی دکمه share کمی روی تصمیممان تجدید نظر کنیم. ما به عنوان والدین باید کاری کنیم فرزندانمان بدانند چیزهایی که پست میکنند نه تنها میتواند آنها را به دردسر بیاندازد بلکه زندگی ما را نیز میتواند تحتالشعاع قرار دهد. یک مثل قدیمی هست که میگوید: «اینترنت فراموشکار خوبی نیست!»
منبع: کسپرسکی آنلاین (ایدکو)
کسپرسکی اسم یکی از بزرگترین شرکتهای امنیتی و سازنده آنتی ویروس است که برخی از کاربران اشتباهاً این شرکت و محصولات آنتی ویروس آن را با عناوینی نظیر کسپرسکای،کاسپرسکی، کسپراسکای، کسپراسکای، و یا کاسپراسکای نیز میشناسد. همچنین لازم به ذکر است مدیرعامل این شرکت نیز یوجین کسپرسکی نام دارد.