چه مقدار از وقت خود را به چک کردن پروفایل دوستان خود در فیسبوک میگذرانید؟ با نگاهی به صفحه شخصی دیگران و انبوهی از اطلاعات روزانه آنها چیزهای زیادی درباره سبک زندگی و کارهای دلخواهشان دستگیرتان میشود؛ اطلاعاتی مثل استاتوس، عکسهای سلفی یا جاهایی که رفتهاند و بهاصطلاح Check-in کردهاند. اگر کمی دقیقتر بنگرید میتوانید اعضای خانواده، حلقه دوستان و حتی همسر یا وابستگان نزدیک آنها را نیز شناسایی کنید.
اما مساله اینجاست که احتمال دارد هرکسی با هدف و نیت بد در پروفایل دیگران، یا به بیان دقیقتر در زندگی مجازی افراد سرک بکشد. مهاجمان و افراد سودجو با هدف هک کردن حساب کاربری، آلوده کردن سیستمهای کامپیوتری به ویروس یا سرقت اطلاعات حساس مانند عکسها و فیلمهای شخصی و طلب باج در ازای واگذاری اطلاعات سراغ شما و پروفایلتان میآیند. به همین دلیل توصیه میکنیم دستکم در برخورد با افراد ناشناس خودمدار باشید و رازهایتان را پیش خودتان نگه دارید.
* جزئیات زندگی شخصی خود را برای غریبهها بازگو نکنید، حتی اگر تصور میکنید که دیگر هرگز آنها را ملاقات نخواهید کرد. اینترنت یک حافظه اشتراکی است و هرچیزی که در آن میگویید و مینویسید میکنید ممکن است بعدها گریبانتان را بگیرد.
* اطلاعات حساس و شخصی خود را از طریق درگاههایی مثل چترومها یا فرومهای اینترنتی بهاشتراک نگذارید، مگر آنکه از امنیت آنها مطمئن باشید. هکرها و افراد مردمآزار بهراحتی میتوانند در بستر شبکههای ناامان به فایلها یا مکالمات شما دسترسی پیدا کنند.
* تمام اطلاعات شخصی خود در شبکههای اجتماعی را در معرض دید افراد ناشناس قرار ندهید؛ افرادی که هرگز نمیتوانید به نیت آنها پی ببرید. لازم نیست تمام فعالیتها یا عکسهای خود را به مردم نشان ندهید. تنظیمات امنیت و محرمانگی شبکههای اجتماعی را چک کنید تا مطمئن شوید اطلاعات پروفایل شما «فقط برای دوستان» قابل مشاهده و دسترسی است.
* هر درخواست دوستی را تایید نکنید. یک حلقه محدود از دوستان صمیمی بهتر از یک زنجیره بزرگ و بیسروته از غریبههایی است که نمیشناسید و ممکن است خطرناک باشند.