روابط عمومی شرکت ایدکو (توزیعکنندهی محصولات کسپرسکی در ایران)؛ شبکههای اجتماعی روحتان را خسته کردهاند؟ وقتی آنقدر با این پلتفرمها عجین میشوید پیامدش میشود خرد شدن اعصابتان، از دست دادن تمرکز و دور ماندن از کارهای مهم زندگی. در ادامه با ما همراه شوید تا توضیح دهیم چطور میشود با هشت گام از شبکههای اجتماعی فاصله گرفت.
گام اول- فید خود را محدود کنید
هر کسی را که در تجربهی شما شریک نمیشود آنفالو کنید- با هر چیزی یا هر کسی که دیگر نمیخواهید تماسی داشته باشید . اگر اکانتی وجود دارد که شاید نخواهید آن را آنفالو کرده یا عضویت خود را از رویش بردارید دست کم روی حالت بیصدا بگذارید. شبکههای اجتماعی به شما این اجازه را میدهند تا بدون unsubscribe آپدیتها را از اکانتها پنهان کنید. دوستان شما حتی روحشان هم خبر نخواهد شد که شما آنها را روی Mute گذاشتهاید.
گام دوم- روی ارتباطات متمرکز شوید
شبکههای اجتماعی فراتر از صِرف یک فید هستند- اینها در اصل پلتفرمهایی هستند برای ارتباطگیری با خانواده، دوستان، آشنایان و همکاران. اما اگر خیلی اهل معاشرت اینترنتی نیستید وقت خود را بیهوده صرف چک کردن اینباکسهای مختلف نکنید. سعی کنید بدانید با هر کس روی چه پلتفرمی ارتباط میگیرید و مکاتبات خود را به یک یا دو پلتفرم محدود کنید. بدینترتیب، خواهید توانست به بقیه پلتفرمها کمتر سر بزنید.
گام سوم- نمایشگر خود را خلوت کنید
تا به حال شده به گوشیتان سر بزنید تا آب و هوا را چک کنید و بعد آیکون فیسبوک را ببینید؟ لابد بعدش چند ثانیهای بازش میکنید و به خود که میآیید میبینید دو ساعت است دارید در این شبکه اجتماعی میچرخید. برای جلوگیری از این اتفاق سعی کنید آیکونهای شبکههای اجتماعی خود را از جلوی دید بردارید. برای مثال آنها را در یک فولدر پنهان کرده و یا به صفحه سوم چهارم اپهای خود انتقال دهید- جایی دور از دید و دور از ذهن.
گام چهارم- به نوتیفیکیشنهای خود سامان دهید
مهم نیست چقدر در قبال مدیریت فید و حتی خلوت کردن اسکرین خود مسئولانه عمل میکنید؛ بهر حال اگر یکی از شبکههای اجتماعی نوتیفیکیشن بفرستد ناخواسته سمتش میروید و بازش میکنید. آنوقت است که باز میافتید درون یک لوپ. برای تمرکز روی چیزهای مهم سعی کنید نوتیفیکیشنهای غیرضروری خود را غیرفعال کنید.
گام پنجم- تنظیم Screen Time و Digital Wellbeing
اینکه ببینید دقیقاً چند ساعت را در روز صرف گشتن در اینترنت و شبکههای مجازی میکنید کار سختی است اما یک سری اپ وجود دارد که این کار را برایتان انجام میدهند و پیدا کردنشان هم کار آسانی است. اما از این سادهتر هم راههایی هست: نیازی به دانلود هیچ چیز ندارید، فقط کافیست تنظیمات اسمارتفون خود را باز کنید و Screen Time را در آیاواس و Ditigal Wellbeing را در اندروید فعال کنید. ویجت مجهز به آمار را بگذارید جایی که در دیدرستان باشد. و اگر دیدن آمار کفایت نکرد اپ را تنظیم کنید تا به شما اجازه دهد برای مدت محدودی از شبکههای اجتماعی استفاده کنید.
گام ششم- کمی استراحت
هر زمان چیز جدیدی را شروع میکنید، مهمترین و سختترین کار ایجاد عادات جدید برای آن است. سعی کنید چند هفتهای از اپهایی که وقتتان را میگیرند فاصله بگیرید- مثلاً فکر کنید رفتهاید کوه یا جایی هستید که کانکشن نت ندارد. اصلاً چه بهتر اگر واقعاً به چنین جاهایی بروید. جریان اطلاعات بیشماری که وارد مغزتان میشود را قطع کرده و خود را ریست کنید. به خود کمی استراحت بدهید.
گام هفتم- حذف اپ یا پروفایلتان
این مرحله، اختیاری است. اگر گامهای فوق کارامد نبود میتوانید اپ مورد نظر را حذف کرده و یا اکانت خود را دیاکتیو کنید. نگران نباشید: نیازی نیست پستها، پیامها یا عکسهای خود را پاک کنید، تقریباً هر شبکه اجتماعی به کاربر خود اجازه میدهد تا دادههای خود را در صورت Deactive کردن اکانت حفظ کند.
گام هشتم- مراقبت از خود
بعد از همه این تلاشها باید به خود تبریک بگویید- اما همچنان از خود مراقبت کنید چون ممکن است مغز شما به عادات قبلی خود بازگردد. اگر باز بعد از چند ماه دیدید ساعت 3 صبح آنلاین شدید درحالیکه دارید از کامنتی که فردی ناشناس گذاشته حرص میخورید وقت آن است که باز گامهای فوق را از سر بگیرید.
منبع: کسپرسکی آنلاین (ایدکو)
کسپرسکی اسم یکی از بزرگترین شرکتهای امنیتی و سازنده آنتی ویروس است که برخی از کاربران اشتباهاً این شرکت و محصولات آنتی ویروس آن را با عناوینی نظیر کسپرسکای،کاسپرسکی، کسپراسکای، کسپراسکای، و یا کاسپراسکای نیز میشناسد. همچنین لازم به ذکر است مدیرعامل این شرکت نیز یوجین کسپرسکی نام دارد.