روابط عمومی شرکت ایدکو (توزیعکنندهی محصولات کسپرسکی در ایران)؛ بعد از دو سال وقفه، نمایشگاه تجاری کنگره جهانی موبایل[1] اواخر ماه ژوئن به میادین بازگشت و البته که تحلیلهای متفاوت و بعضاً متناقضی هم در مورد آن ارائه شد. در ادامه با ما همراه شوید تا به بررسی عملکرد کنگره جهانی موبایل 2021 بپردازیم.
پیش از پاندمی، همه هشت غرفهی اصلی مملو بودند از جمعیت اما امسال سه تای آنها تقریباً نزدیک بود بسته شوند. بسیاری از شرکتهای اصلی تصمیم گرفتند از خیر MWC21 بگذرند. اعلانیه محصولات جدید جزو جذابترینها نبودند و با توجه به اینکه اسپانیا هنوز هم دارد با کیسهای جدید کووید 19 دست و پنجه نرم میکند برخی معتقد بودند رویدادهایی با مقیاسهای بزرگ باید تا اطلاع ثانویه به حالت تعلیق دربیایند. لیست انتقادهایی که از این رویداد شد هم بلندبالاست و هم البته قابلتوجیه. MWC21 حقیقتاً زمین تا آسمان با کنفرانسهای کنگره جهانی موبایل سالهای گذشته فرق داشت. با این وجود، رویداد سال جاری هنوز هم جزو رویدادهای مهم و جذاب محسوب میشود. شاید مهمترین دلیلش این باشد که نمادی بود از بازگشت صوری از دوران کرونا به حالت عادی زندگی. همچنین MWC21 پیشنمایشی ارائه داد از نحوهی برگزاری سایر کنفرانسهای بزرگ و رویدادهای پرجعیت دیگر که ممکن است در آینده اتفاق بیافتند. اقدامات به شدت امنیتی شاید جالبترین جنبهی این رویداد تلقی شود.
اسمارتفون ندارید داخل نشوید!
رویدادهای بزرگ مدتی میشود که از اپها استفاده میکنند. زمانی اپها اسباب راحتی بازدیدکنندگان را فراهم میآوردند (برای مثال جدول زمانی را مشاهده میکردند یا برای یک جلسه ثبتنام میکرند) اما اکنون اپهای کنفرانس یک الزام برای ورود محسوب میشوند. این کنفرانس که از بجهای فیزیکی و آشنای این رویداد چشم پوشیده بود، داشتن اسمارتفونی مدرن را با جدیدترین نسخه اندروید رویش (یا پلتفرم نه کاملاً اندرویدی هوآوی) یا آیاواس –برای اجرای اپهایش- یک اجبار برای ورود تعریف کرد. اینکه با کاربران نسخههای قدیمی موبایل ور دیگری رفتار میشد شاید توجیهش این بود که اساساً تم این کنگره، کنگره جهانی موبایل بود. اما این سیستم دارد رفته رفته برای رویدادهایی که کمتر فناوریمحور هستند هم باب میشود.
بازدیدکنندگان برای ورود به محل برگزاری باید نتیجه تست کروناشان منفی میشد و به محض ورود –چه واکسن زده بودند چه نه- باید هر 72 ساعت یکبار باز تست میدادند و از همان اپ برای آپدیت نتایج تست خود استفاده میکردند. همچنین باید یک اظهارنامه بهداشتی روزانه هم تکمیل میکردند. تست آنلاین هم در سالنی بزرگ اتفاق افتاد که یادآور بخش کنترل مرزهای فرودگاههای بزرگ بود.
بین افراد که در صف انتظار بودند باید حتماً فاصله اجتماعی 1.5 متری رعایت میشد اما این اتفاق بسختی قابلمدیریت بود و شاید خیلی از وقتها افراد به هم میچسبیدند؛ با این حال در کمتر از یک ساعت افراد مدام در رفت و آمد بودند و یکجا نمیماندند. سالن برگزاری برای آنکه باری دیگر نمادی باشد از رویدادهای آتی، برای تأیید هویتهای دارندگان بج دیجیتال در بخش ورودی از فناوری شناسایی چهره استفاده کرد (بازدیدکنندگان نمیتوانستند به صورت دستی احراز هویت داشته باشد چون بدینترتیب وقت زیادی تلف میشد). سیستم بیومتریک بیشتر بازدیدکنندگان را شناسایی کرد حتی اگ ماسک به صورت داشتند. تازه منظورمان ماسک FFP2 است که خود محل برگزاری الزام دانسته بود؛ ماسکی که بیش از نیمی از صورت را میپوشاند. اگر هم به دلایلی سیستم بیومتریک قابلیت شناساییاش را از دست میداد کارمندان محل برگزاری مجبور بودند از افراد بخواهند ماسکشان را پایین بدهند.
سخت میشود گفت چقدر این عملیات پیچیده جلوی تسری ویروس را گرفت اما به نظر اقدامی بسیار مهم و قابلستایش بود. البته که برنامه MWC تا حدی هیبرید هم بود؛ بسیاری از حضار و غرفهداران خود ترجیح ندادند حضوری در این رویداد شرکت کنند. برخی از جلسات مانند کنفرانس مطبوعاتی ما در خصوص مسائل امنیت سایبری در اپهای زوجیابی هم برای بازدیدکنندگان از محل برگزاری به صورت آنلاین پخش شد. برخی هم پخش معکوس داشتند و بلندگو روی یک اسکرین پروجکت شد تا افراد حاضر در سالن آن را بشنوند. برخی از سخنرانیها هم از پیش ضبطشده بود.
آموزههایی برای آینده
کنفرانسها و نمایشهای تجاری بعید است با اشل قدیمی خود در آینده برگزار شوند. بعد از رویداد MWC21 همه میدانند اجرایی کردن این موضوع دور از ذهن نیست. شش ماه پیش برخی امید داشتند واکسیناسیون همگانی و گسترده بتواند زندگی را تا تابستان یا پاییز امسال به حالت نرمال بازگرداند اما شاید چنین امیدواریای واقعگرایانه نباشد. دست کم الان، تکنوفوبها (فناوریهراسها) بهتر است خانه بمانند. اپهای موبایل، بیومتریکها و سایر فرمهای میکروچیپینگ نسل پنجم در آیندهای قابلپیشبینی و در رویدادهای بزرگ غیرقابلاجتناب خواهند بود. و در اخر اینکه زندگی ادامه دارد.... MWC21 با همه نقاط ضعف و قوتش برگزار شد و این نکته قابل تأملی است.
[1] Mobile World Congress
منبع: کسپرسکی آنلاین (ایدکو)
کسپرسکی اسم یکی از بزرگترین شرکتهای امنیتی و سازنده آنتی ویروس است که برخی از کاربران اشتباهاً این شرکت و محصولات آنتی ویروس آن را با عناوینی نظیر کسپرسکای،کاسپرسکی، کسپراسکای، کسپراسکای، و یا کاسپراسکای نیز میشناسد. همچنین لازم به ذکر است مدیرعامل این شرکت نیز یوجین کسپرسکی نام دارد.