روابط عمومی شرکت ایدکو (توزیعکنندهی محصولات کسپرسکی در ایران)؛ یک سال پیش مورخ 11 مارس سازمان بهداشت جهانی به طور رسمی پاندمی ویروس کرونا را اعلام کرد. هر کدام از ما سال گذشته را بسیار متفاوت از سالهای دیگر عمرمان گذراندیم و تجارب منحصر به فردی کسب کردیم. اما یک سری اتفاقات هم در این سال افتاد که شاید برآیند یکسانی برای همه ما داشت؛ اینکه نباید روی چیزهای بد تمرکز کنیم و در عوض میبایست نیمه پر لیوان را ببینیم. در ادامه با ما همراه باشید تا نگاهی داشته باشیم بر این 365 سال گذشته و اینکه فکر کنیم در این مدت چه درس عبرتهایی گرفتیم:
1. شستن دستها به طور مرتب و نه فقط پیش از خوردن غذا
3000 سال محض طول کشید تا مردم ایدههای بقراط و ابنسینا را جدی بگیرند و حالا این چیزی است که ما آن را پیشرفت مینامیم. این روزها یاد گرفتهایم نه تنها دستهایمان را بشوئیم که حتی گوشیهای خود را نیز مرتباً تمیز کنیم. ایزوپروپیل الکل بهترین روش برای زدودن جرم از روی دستگاههای هوشمند است. فقط یک لحظه هم که بُعد میکروبیولوژی ماجرا را کنار بگذاریم میبینیم بشر حالا میتواند عکسهای اینستاگرام را از پشت نمایشگری تمیز خیلی راحتتر ببیند تا نمایشگر چرک! تازه، زدودن لایه لایه رسوب از بلندگو و میکروفون کیفیت صدا را هم به طرز شگفتانگیزی بالا میبرد.
2. زدن ماسک
برخی از کشورها ماسک زدن را زودتر از بقیه اجرایی کردند اما به طور کلی مسلکِ «ماسکزنی» به معنای واقعی کلمه در سال 2020 رقم خورد. عده کمی بر این باورند که با ماسک زدن، هم عطسه کردن در مکانهای عمومی راحتتر میشود و هم در کل ماسکزنی کار درستی است. اما تا قبل از 2020 فیالواقع هر کسی در مکان عمومی ماسک میزد (مثلاً در اروپا یا آمریکا) آدم عجیب و غریب و خاص تلقی میشد؛ یک جورهایی مثل این بود که با لباس تم تولد صبح بروی سر کار! اما امروز اکثر افراد اگر ماسک نزنند حس خوبی ندارند و معذب میشوند.
3. کار کردن درحالیکه پیژامه به پایتان است!
کار کردن در خانه خیال ما را در خصوص برخی چیزها راحت کرده است. بگذریم که عدهای هنوز در خانه لباسهای رسمی میپوشند تا حس و حال دورانی که در شرکت کار میکردند تداعی شود اما عدهی زیادی از افراد حالا دیگر زحمت عوض کردن لباس به خود نمیدهند و با همان پیژامهای که به پا دارند کارهای خود را به صورت ریموت انجام میدهند. این روزها مد و فشن حول محور نیمتنه به بالا میگردد و برندها کمکم دارند پوشاکهای پایینتنهای را فراموش میکنند. اما نکته مثبت امر اینجاست که دیگر استرس ظاهر خود را مثل سابق نداریم؛ اینطور نیست؟
4. آیتیِ شخصی
وقتی آدم به پشتیبانی فنی دسترسی نداشته باشد کمکم دست به کار میشود و مهارتهای مفید ادمین آیتی را یاد میگیرد. وایفای تا آشپزخانه را جواب نمیدهد؟ مشکلی نیست؛ دیگر یاد گرفتهاید چطور مشکل را حل کنید. وبکم کار نمیکند؟ این همه برایتان همچون آب خوردن شده است. خیلی زود پشتیبانی فنی از رده مشاغل خارج میشود زیرا احتمالاً دیگر نیازی بدان نخواهد بود.
5. بیصدا کردن میکروفون در زوم
نه نه، شاید این خیال باطل باشد. هنوز کسی نتوانسته این مهارت کلیدی را یاد بگیرد و در آن حرفهای شود- هنوز هم در طول تماسهای گروهی صداهای پیرامونیِ مزاحم میشنویم. اما بیشتر ما اکنون تلاش میکنیم وقتی در ویدیوهای ویدیویی شرکت میکنیم میکروفون را بیصدا کنیم و این یک پیشرفت محسوب میشود. در حقیقت بشریت نسبت به قبل مهارت تعامل و ارتباطگیریاش آن هم به صورت ریموت به شدت پیشرفت کرده است. آنچه پیشتر نیازمند جلسات و وقت ملاقاتهای حضوری بود اکنون بسیار اجراییپذیرتر شده و سرعت انجام امور به مراتب بالاتر رفته است (دیگر کسی خود را در و دیوار نمیزند تا یک اتاق کنفرانس خالی پیدا کند).
6. زندگی با خانواده/هماتاقی
ما مجبور شدیم بیشتر وقت خود را در خانه باشیم و از این رو ارتباطمان با اعضای خانه و یا هماتاقی خود (گرچه مشکلاتی هم در پی داشت) بهبود پیدا کرد. خیلی از ما اکنون دروازههای ارتباطی جدیدی پیدا کردهایم که در آینده بسیار به دردمان خواهد خورد.
7. دلتنگی برای صحبتهای غیرکاری با همکاران در محل کار
برخی هنوز با این بخش کار مشکل دارند اما خودمانیم: دورکاری باعث نشده بیشتر به امور شخصیتان بپردازید؟!
8. دانستن قدر راحتی خانه
وقتی خانهتان میشود تنها جهانی که در آن زیست میکنید، هر قدر بیشتر امور خود را عقب بیاندازید بیشتر در عذاب خواهید بود. برای مثال یکی از همکاران ما اعتراف کرد که همین چند ماه پیش تصمیم گرفته بود برای خودش میز کار بگیرد و حالا میگوید ای کاش انقدر این تصمیم را به تعویق نمیانداخت.
9. سادهزیستی
نیازی نیست کل دنیا را بچرخید تا بلکه بهتان کمی خوش بگذرد. شاید قدمزدن در کوچه محلتان به هیجانانگیزیِ سافاری نباشد اما بهرحال تجربه کردن زندگی محلی (آن هم اگر با دید جدید به ماجرا نگاه کنید) میتواند زیباییهای خود را داشته باشد. البته نمیشود جذابیتهای سفر دور دنیا را انکار کرد؛ بله ما همه حسرت سفرهای قدیممان را میخوریم اما در حاضر که ظاهراً چارهای وجود ندارد باید دیدمان را به پیرامون خود عوض کرده و سعی کنیم چیزهای جدیدی در الگوهای قدیمی کشف کنیم.
10. وقفپذیری با تغییرات
سال گذشته بیشتر با خود لحظات بد و سنگین و منفی به همراه داشت اما اگر بخواهیم دقیق صبحت کنیم حتی زهر هم در خود دوزی از خاصیت دارویی درمانی دارد. این پاندمی یکتنه تمام کهنالگوهای ما را در هم شکست و ما چارهای نداریم جز آرام بودن و تسلیم شرایط شدن. باید خود را با شرایط موجود سازگار کنیم تا بقا میسر شود. همچنین میشود امید داشت زندگی به حالت عادی خود بازگردد.
منبع: کسپرسکی آنلاین (ایدکو)
کسپرسکی اسم یکی از بزرگترین شرکتهای امنیتی و سازنده آنتی ویروس است که برخی از کاربران اشتباهاً این شرکت و محصولات آنتی ویروس آن را با عناوینی نظیر کسپرسکای،کاسپرسکی، کسپراسکای، کسپراسکای، و یا کاسپراسکای نیز میشناسد. همچنین لازم به ذکر است مدیرعامل این شرکت نیز یوجین کسپرسکی نام دارد.