روابط عمومی شرکت ایدکو (توزیعکنندهی محصولات کسپرسکی در ایران)؛ بیش از چند دهه میشود که زندگی همه ما در سراسر جهان به نحوی به دنیای دیجیتال گره خورده است و البته در پی پاندمی ویروس کرونا این گره محکمتر نیز شد. احتمال میرود 2021 هم به همین منوال پیش رود و خوب هیچ جای تعجب نیست اگر آشناییهاو دوستیابیها نیز به صورت آنلاین رقم بخورد. اپهای دوستیابی مانند Tinder، Bumble، OKCupid، Zoosk و غیره روز به روز بر محبوبیتشان افزوده میشود. از یک طرف، وقتی حرف از ایجاد رابطه میشود افراد کلی اطلاعات برای اشتراکگذاری دارند و اطلاعاتی –اغلب واقعی- در مورد خود پست میکنند. از طرفی دیگر، مجرمان و کلاهبرداران سایبری چشم به پلتفرمهای دوستیابی دوختهاند و هر قدر بیشتر اطلاعات بدهید و مشتاقانهتر در فعالیتهای چنین پلتفرمهایی شرکت کنید، عناصر مخرب بیشتر در شما رخنه خواهند کرد. در ادامه با ما همراه شوید تا توضیح دهیم چطور میشود در نهایت امنیت و اطمینان از اپهای دوستیابی چون تیندر استفاده کرد.
چطور پروفایل تیندر خود را امن و خصوصی درست کنیم؟
پروفایل تیندر شما باید تنها سه آیتم را شامل شود (ما در اینجا در خصوص تیندر صحبت میکنیم اما موارد زیر برای اپهای دیگر نیز صادق هستند).
- عکسهایتان. از عکسهای واقعی خود استفاده کنید اما آنهایی را انتخاب نمایید که اطلاعات اضافی و غیرضروری نمیدهند (برای مثال آدرستان، کارفرمایتان یا غیره). عکسها سفر یا مکانهای دیدنی که رفتهاید را در صورتی انتخاب کنید که اطلاعات شخصی درش دیده نشود و یا کس دیگری در قاب نباشد. یادتان باشد افراد میتوانند از عکسهایی که پست میکنید برای پیدا کردن پروفایلهای شبکههای اجتماعیتان استفاده کنند؛ پس عکسهایی را برگزینید که جای دیگر نگذاشتهاید و فراموش نکنید بدرستی اکانتهای رسانههای اجتماعی خود را راهاندازی کنید.
- اسمتان. فرقی ندارد از نام مستعار استفاده میکنید یا نام خودتان؛ بهر حال اسم کامل خود را در این اپ ارائه ندهید. با این حال در نظر داشته باشید که استفاده از نام مستعار هم میتواند سردرگرمی افراد مقابل را در پی داشته باشد.
- علایقتان. اگر در صدد آشنایی با کسی هستید دستکم کمی به علایق و سلایق خود بپردازید و بدانید سرگرمیهای شما میتواند معیار مهمی برای فردی که قرار است با شما آشنا شود باشد.
برخی نبایدها
شما ممکن است حین استفاده از اپهای دوستیابی به برخی تلهها هم بربخورید که باید ازشان دوری کنید:
- اکانت اینستاگرامتان را (یا سایر اکانتهای شبکههای مجازی) به پروفایل اپ دوستیابی پیوند نزنید. این باعث میشود اطلاعات شما به طور بالقوه به کرات مورد استفاده قرار گیرد. حتی اگر از پیش حریمخصوصی و امنیت اینستاگرام خود را تنظیم کرده باشید باز هم خطر این کار از مزایایش بیشتر است.
- شماره تلفن خود را به اشتراک نگذارید. اپهای دوستیابی شدیداً توصیه میکنند به پلتفرمهای پیامرسان درونسازهایشان پایبند باشید و عاقلانهاش این است که تا زمانی که از فرد مقابل مطمئن نشدید چت را به سرویسهای پیامرسان دیگری منتقل نکنید. همچنین وقتی آماده شدید چت را به سایر پلتفرمها ببرید هم سعی کنید حریمخصوصی و امنیت آن را تنظیم کنید.
چطور در نهایت امنیت در تیندر ارتباط برقرار کنیم؟
وقتی فرد دلخواه خود را پیدا کردید شاید دیگر وقتش باشد که با او چت را آغاز کنید اما عجله نکنید و همه زندگیتان را روی دایره نریزید. اگر خواستید چیز را عنوان کنید به این فکر کنید که در صورت انتشار عمومی این خبر آیا آسیبی به شما وارد میشود یا خیر. اگر با انتشار عمومی آن خبر حالتان بد میشود پس آن اطلاعات بخصوص را برای خود نگه دارید. به یاد داشته باشید که آن فرد اجالتاً برای شما تنها حکم یک غریبه را دارد. شاید بعدها عشق زندگیتان شود اما فعلاً نباید به کسی اعتماد کنید (چه کسی خبر دارد... شاید آن فرد یک مجرم سایبری از آب در بیاید). افرادی که بسیار گرم و قابلاعتماد به نظر میرسند شاید تا ابد اینطور نمانند: ممکن است ابتدا برای جلب اطمینان شما این وجه شخصیتی را از خود نشان دهند. اگر از شما درخواست پول یا هدیه شد بدانید که با یک پرچم قرمز بزرگ طرف هستید. دلیل هر چه میخواهد باشد اما به هر نحوی اگر از شما پول خواسته شد بدانید که این اقدام، یک اقدام باجگیری است. احتمال اینکه فرد درخواستدهندهی پول راستش را گفته باشد بسیار کم است. مجرمان سایبری همچنین ممکن است برخی از اطلاعات خصوصی شما را فیشینگ کنند پس اگر فرد مورد نطرتان در اپ دوستیابی از شما خواست اپی را روی گوشی خود نصب کنید، از فلان وبسایت دیدن نمایید یا حتی اگر شروع کرد به پرسیدن سوالهایی که شبیه به سوالهای امنیتی وبسایتهاست حسابی حواس خود را جمع کنید. بنا را بر این بگذارید که اپ، مخرب است و وبسایت ممکن است صفحهای فیشینگ باشد و اطلاعات شما ممکن است باعث شود افراد سودجو هویت یا پول شما را سرقت کنند. اگر جانب احتیاط را رعایت کنید کمتر به دام کلاهبرداران اینترنتی میافتید. اما همچنین مهم است که یک راهکار خوب امنیتی نصب کنید که همهجوره از شما حمایت کرده و به طور خودکار صفحات وبی و اپهای جدید را اسکن کند.
نوع دیگری از اکانتهایی که ممکن است در سرویسهای دوستیابی بهشان بربخورید به رباتها تعلق دارد. رباتها هم به دلایل مشابهی سر و کلهشان اینجا پیدا شده است: آنها آمدهاند به قصد سرقت پول یا اطلاعات شما. برخلاف کلاهبرداران اینترنتی، اکانتهای ربات خودکار هستند. اگر حس کردید چتی غیرطبیعی و خندهدار به نظر میرسد و اگر آن فرد جواب سوالهای غیرمنطقی و پس و پیش به شما میدهد بهتر است اینطور فرض کنید که دارید با یک ربات حرف میزنید و دیگر چت را با او ادامه ندهید.
از نظرها دور بمانید
بیشتر اپهای دوستیابی بعد از گذشت یک دوره زمانی مشخص که در آنها فعالیت نکردید به طور خودکار پروفایل شما را پنهان میکنند اما بهتر است خودتان این کار را انجام دهید. جدا از اینها دیگر نیازی نیست که اطلاعات شما برای عموم قابلرؤیت باشد. یکی از امور امنیتی که میشود در چنین مواقعی انجام داد این است که پروفایل خود را فقط برای افرادی نمایش دهید که خودتان میخواهید. بدینترتیب، کل دنیا دادههای شما را بالقوه در اختیار نخواهد داشت. هرقدر دایره افراد شما محدودتر باشد شانس پخش شدن اطلاعاتتان کمتر خواهد بود.
منبع: کسپرسکی آنلاین (ایدکو)
کسپرسکی اسم یکی از بزرگترین شرکتهای امنیتی و سازنده آنتی ویروس است که برخی از کاربران اشتباهاً این شرکت و محصولات آنتی ویروس آن را با عناوینی نظیر کسپرسکای،کاسپرسکی، کسپراسکای، کسپراسکای، و یا کاسپراسکای نیز میشناسد. همچنین لازم به ذکر است مدیرعامل این شرکت نیز یوجین کسپرسکی نام دارد.