روابط عمومی شرکت ایدکو (توزیع کننده محصولات کسپرسکی در ایران)؛بر اساس صحبتهای Panel: اکثرآژانس ها با دستورالعمل متوقف کردن استفاده از دستگاه هایی که از نرم افزارهای امنیتی کسپرسکی استفاده میکنند، موافقت کرده اند.
مقام ارشد وزارت امنیت سایبری اعلام کرده است که هیچ شواهد و آثاری دال بر استفاده ی نرم افزارهای امنیتی کسپرسکی به منظور تخریب سیستم های اطلاعاتی دولت فدرال وجود ندارد.
Jeanette Manfra معاون وزیر امور خارجه ی DHS برای امنیت سایبری و ارتباطات، روز سه شنبه در پنجمین جلسه ی مجلس نمایندگان گفت: " ما در حال حاضر در رابطه با سوء استفاده از محصولات امنیتی کسپرسکی برای اهداف خبیثانه هیچ شواهدی نیافته ایم و تمامی شواهد قطعی نقض شده اند". من قصد دارم تا یک بررسی جامع قبل از رسیدن به نتیجه ی نهایی انجام دهم.
کمیته فرعی نظارت بر تکنولوژی، علم و فضا جلسهای قانونی در رابطه با اینکه آژانس های فدرال با دستورالعمل DHS 13 سپتامبر موافقت می کنند، برگزار نمود. در این جلسه مشخص شد که کدام یک از آژانس های فدرال از راهکارهای امنیتی لابراتوار کسپرسکی استفاده می نمایند و در صورت استفاده، این راهکارها را از سیستم های خود حذف نمایند.
یوجین کسپرسکی، بنیانگذار و مدیر عامل کمپانی کسپرسکی در روسیه در کشور روسیه آموزش دیده است و قبلا برای اطلاعات این دولت فعالیت کرده است. یک بیانیه ی DHS در مورد انتشار این دستورالعمل بیان شده است که جاسوسان روسیه می توانند از محصولات ارائه شده توسط لابراتوار کسپرسکی برای به خطر انداختن اطلاعات فدرال استفاده کنند و امنیت ملی ایالات متحده را به خطر اندازند. لابراتوار کسپرسکی در این باره تمام اتهامات را انکار میکند و مدعی شده است که این کمپانی هیچ ارتباطی با دولت روسیه ندارد.
پیدایش مشکلات امنیتی
گمان در این رابطه زمانی رخ داد که رسانه ها در مورد سرقت فایل های مهم و محرمانه ی NSA صحبت کردند. فایل های محرمانهی سازمان اطلاعات آمریکا توسط یکی از کارمندان NSA که بر روی سیستم خانگی وی راهکارهای امنیتی لابراتوار کسپرسکی نصب شده بود، توسط هکرهای روسی به سرقت رفته بود و برخی از هکرهای دولت روسیه، بدون ارائه جزئیات، مدعی شدند که تمامی فایل های NSA را بدست آوردند و مالک آن ها شدهاند.
اکنون روزنامه نیویورک تایمز در گزارش خود می نویسد، هکرهای اسرائیلی دو سال گذشته به مدارکی دست یافته اند که این اتهام را اثبات می کند. بر اساس این گزارش، هکرهای اسرائیلی موفق شده اند به کامپیوترهای لابراتوار کسپرسکی راه یابند و اطلاعات طبقه بندی شده و محرمانهای را بیابند که قبل از آن به صورت غیر ایمن در کامپیوتر شخصی یک کارمند آژانس امنیت ملی آمریکا نگاه داشته شده است.
Manfra می گوید حدود 15 درصد از آژانس ها گزارش داده اند که اگرچه برنامه های کاربردی در اکثر رایانه های آن ها نصب نشده بود اما نرم افزارهای امنیتی کسپرسکی بر روی سیستم های آن ها وجود داشته است. او در بسیاری از موارد اظهار دارد که این سازمان ها مستقیما نرم افزارها را خریداری نمی کردند و آن ها راهکارها را با نرم افزارهای دیگری که بر روی رایانه های شخصی خود نصب کرده بودند، دریافت کرده اند.
در مورد NASA ،تعداد کمی از دستگاه ها وجود داشت_ ایستگاه های کاری و دستگاه های تلفن همراه_ که نرم افزارهای امنیتی کسپرسکی بر روی آن ها نصب شده بود. Reneé Wynn به این کمیته گفت که آژانس فضایی همچنین نرم افزارهای امنیتی کسپرسکی که به کامپیوترهای شرکای بین المللی شخص ثالث و نیز دستگاه های کاربرانی که به شبکه ی داخلی NASA متصل نیستند را کشف نموده است.
Wynn در این باره شهادت داد: " نرم افزارهای امنیتی لابراتوار کسپرسکی بخشی از نرم افزارهای هسته ای سازمانی نیستند". وی افزود که از سال 2010، NASA به منظور حفاظت خود با آنتی ویروس Symantec قراردادی منعقد نمودهاند. "وجود هرگونه نرم افزار امنیتی مشکوک در سخت افزار سازمان به عنوان نقض استانداردهای آژانس IT محسوب می شود و بلافاصله حذف و یا استفاده از آن مسدود خواهد شد، مگر اینکه یک پرونده ی خاص به منظور خطرات پیش رو مورد ارزیابی قرار بگیرد".
یکی دیگر از شاهدان، Essye Miller معاون CIO وزارت دفاع امنیت سایبری گفت: وزارت دفاع از محصولات آنتی ویروس McAfee و Symantec استفاده می کند. وی شهادت می دهد لابراتوار کسپرسکی بخشی از راهکارهای DoD نیست.
Manfra گفت: بجز نیمی از ده موسسه ی کوچک که منابع را ندارند و از وزارت امور خارجه ی آمریکا (DHS) دریافت کمک می کنند، باقی مانده ی آن ها از 102 ادارهی فدرال، اولین مهلت را برای شناسایی و حذف نرم افزارهای امنیتی لابراتوار کسپرسکی برآورد کرده اند.
دموکرات ها به دنبال تحقیقات گسترده تر هستند
اینطور که نمایان شده است اعضای دموکراتیک کمیته، تمرکز کمتری بر این موضوع که آژانس ها با چنین دستورالعمل هایی موافق هستند گذاشته اند و علاقمندند تا تحقیقات وسیع تری درباره ی استفاده ی روسیه از اینترنت و شبکه های اجتماعی به منظور ایجاد اختلال در ایالات متحده ی آمریکا انجام دهند.
Rep. Don Beyer و D-Va اعضای گروه کمیته ی فرعی میگویند: "در برگزاری جلسه ی دوم در مورد محصولات لابراتوار کسپرسکی چنین به نظر می رسد که ما جنگل را برای درختان از بین برده ایم". محصولات لابراتوار کسپرسکی بزرگترین خطر امنیتی نیست که ما از روسیه با آن مواجه هستیم. به جای تمرکز بر روی محصولات امنیتی کسپرسکی ما بایستی بررسی کنیم که دشمنان چگونه قادرند تا از فناوری های جدید، دقیق و قدرتمند برای از بین بردن نهادهای دموکراتیک و تاثیرگذاری بر مردم آمریکا استفاده کنند".
کمیته ی فرعی تقریبا سه هفته ی گذشته در دادگاه لابراتوار کسپرسکی برگزار شد.
منبع: کسپرسکی آنلاین(ایدکو)
کسپرسکی اسم یکی از بزرگترین شرکتهای امنیتی و سازنده آنتی ویروس است که برخی از کاربران اشتباهاً این شرکت و محصولات آنتی ویروس آن را با عناوینی نظیر کسپرسکای،کاسپرسکی، کسپراسکی، کسپراسکای، و یا کاسپراسکای نیز میشناسد. همچنین لازم به ذکر است مدیرعامل این شرکت نیز یوجین کسپرسکي نام دارد.