روابط عمومی شرکت ایدکو (توزیع کننده محصولات کسپرسکی در ایران)؛ ما تا به امروز در مورد نا امنی اینترنت اشیاء و به خطر افتادن دستگاه های مرتبط با آن ها به کرات صحبت کرده ایم. وب سایت امنیتی Threatpost اخبار امنیتی در این باره را به صورت روزانه منتشر می کند و رعایت موارد امنیتی در این باره را مرتبا به کاربران متذکر می شود. این مشکل به طور قابل توجهی مهم است و نمی توان آن را نادیده گرفت و متاسفانه راه حل های امنیتی زیادی برای آن ها وجود ندارند.
یکی از موارد نگران کننده در مورد اینترنت اشیاء این است که تنها سازنده ی یک دستگاه هوشمند، به عنوان مثال سازنده ی کتری برقی هوشمند می تواند مشکلات امنیتی و باگ های آن را حل کند و شخص دیگری حتی صاحب آن دستگاه قادر به انجام این کار و رفع آن ها نخواهد بود.
در همین زمان اگر که کتری هوشمند دچار یک آلودگی شود و به عنوان مثال تحت حمله ی DDOS قرار بگیرد، هیچ کاری را نمی توان انجام داد، زیرا که مجرمان دستگاه ها را با بدافزارها آلوده کرده اند و آن ها بخشی از بات نت ها شده اند. اما در این زمان چه کاری را می توان انجام داد؟
به منظور محافظت از اینترنت اشیاء سازندگان تصمیم گرفتند که اتصال وای فای آن ها را امن سازند تا بلکه بتوانند امنیت دستگاه ها را تضمین و نگرانی در این رابطه را برطرف ساخت. همانطور که می دانید هک یک وای فای برای مجرمان همانند آب خوردن است و آن ها در این کار خبره شده اند. پس در این رابطه نیز نمی توان خیلی به وای فای اعتماد کرد.
با پیشرفت تکنولوژی و علاقه ی کاربران به اینترنت، دستگاه های متصل به اینترنت بیشتر شده و این دستگاه ها محبوبیت بیشتری را می یابند. از این رو مجرمان سایبری چنین فرصت هایی را از دست نمی دهند و به نحو احسن از آن ها استفاده می کنند.
اینترنت اشیاء به همان اندازه که برای کاربران راحتی و آسایش را در بر دارد به همان اندازه هم سلب امنیت می کند و به راحتی می تواند امنیت زندگی واقعی را از کاربران بگیرد.
طبق اطلاعاتی که از Gartner بدست آمده است، بیش از 6 میلیارد دستگاه متصل در سراسر جهان استفاده می شود که بسیاری از آن ها تا به حال قربانی مجرمان سایبری شده اند. به عنوان مثال سال گذشته موجی از حملات DDOS اینترنت اشیاء را مورد حمله ی بات نت Mirai قرار دادند و توانستند کاربران بسیاری را آلوده کنند. بات نت های Mirai از آسیب پذیری های رایج در دستگاه های متصل استفاده کردند و توانستند دستگاه های متصل بسیاری را در سراسر جهان آلوده سازند.
اسکنر اینترنت اشیاء کسپرسکی (جستجوی پچ ها و آسیب پذیری های دستگاه )
لابراتوار کسپرسکی مثل همیشه راهی را برای کاربرانش در نظر گرفته است که امنیت آن ها را تضمین و کار آن ها را راحتر کند. اسکنر اینترنت اشیاء کسپرسکی آسیب پذیری های دستگاه های هوشمندی که به شبکه ی خانگی متصل هستند را می یابد و به شما هشدارهای لازم را می دهد.
اسکنر کسپرسکی دستگاه های متصلی همچون روترهای وای فای، آی پی های دوربین های مداربسته، تلویزیون های هوشمند، وای فای های هوشمند، دستگاه های ذخیره سازی شبکه ی NAS، سرورهای رسانه ای و کنسول های بازی و همچنین رایانه ها، تبلت ها یا گوشی های هوشمند در شبکه های خانگی را شناسایی می کند و در صورت وجود هر گونه مشکل فورا آن ها را اطلاع می دهد.
نسخه ی بتا اسکنر اینترنت اشیاء یکی دیگر از راهکارهای امنیتی لابراتوار کسپرسکی است که برای خانه های هوشمند و اینترنت اشیاء مورد استفاده قرار می گیرد. این اپلیکیشن اندرویدی رایگان شبکه ی خانگی شما را آنالیز می کند و لیستی از تمام دستگاه های متصل را به شما می دهد و آسیب پذیری های موجود در آن ها را به صورت واضح برای شما شرح می دهد.
پس از نصب اپلیکیشن، اسکنر شبکه ی خانگی شما را اسکن کرده و تمام دستگاه های متصل به آن را شناسایی می کند. سپس اپلیکیشن پورت شبکه های بخصوصی را در دستگاه ها اسکن و درمی یابد که کدامیک از پورت ها باز هستند و کدامیک از آن ها بسته.
در صورتی که اسکنر اینترنت اشیاء کسپرسکی تشخیص دهد که برخی از دستگاه ها دارای پورت های باز هستند و می تواند به طور بالقوه مورد اکسپلویت قرار بگیرد، فورا به کاربر اخطار می دهد و او را به بستن پورت ها وادار می کند و در نتیجه آسیب پذیری ها پچ خواهند شد.
با این وجود دو چالش برای کاربران پیش خواهد آمد: اول اینکه بازار اینترنت اشیاء تنوع بالایی دارد. ایجاد یک راهنمای گام به گام برای تمام دستگاه ها کاری غیر ممکن خواهد بود. از این رو شما باید کتابچه ی راهنمای کاربر را برای دستگاهی بیابید که اسکنر اینترنت اشیاء بتواند پورت های باز آن را شناسایی و راهنمای چگونه بستن آن را ذکر کند.
ثانیا، همه ی دستگاه ها اجازه ی بستن پورت ها را نمیدهند. ما به این موضوع نیز فکر کرده ایم، آیا واقعا اگر این ویژگی در دستگاه متصل شما وجود نداشته باشد شما حاضر هستید چنین دستگاهی را در منزل خود داشته باشید و از آن استفاده کنید؟ شاید این موضوع خیلی برای شما اهمیتی نداشته باشد و شما بتوانید آرامش خود را قربانی چنین مسئله ای کنید و مدل دیگری از دستگاه ها را انتخاب کنید که توسط اسکنر پشتیبانی نمی شوند. اما اگر کمی عمیقتر و عاقلانه تر فکر کنید هرگز نمی توانید هک دستگاه های خود را تصور کنید. در هر صورت انتخاب با شما است: اسکنر اینترنت اشیاء به طور بالقوه آسیب پذیری های موجود در دستگاه های متصل را نشان خواهد داد.
ویژگی های مفید اسکنر اینترنت اشیاء کسپرسکی
اسکنر اینترنت اشیاء کسپرسکی پس از اسکن شبکه، تمام دستگاه هایی را که به وای فای شما متصل هستند را نشان می دهد. شما می توانید از این طریق نگاه کنید و ببینید که آیا کسی ناخواسته یا از روی عمد به روتر شما متصل شده است یا خیر. و در صورتی که شخصی قصد سرقت پهنای باند و حتی بدتر از آن، جاسوسی را داشته باشد شما متوجه آن خواهید شد و فورا این سرقت را متوقف خواهید کرد. از طریق این اپلیکیشن شما می توانید مهمان ناخوانده را از طریق رابط کاربر به بیرون از شبکه ی خود منتقل سازید.
اسکنر اینترنت اشیاء همچنین پورت های هر دستگاه متصل جدید را شناسایی و اسکن می کند و پورت های باز غیر ضروری را بررسی می کند و به شما اطلاع می دهد. از طریق این ویژگی شما درخواهید یافت که یک دستگاه جدید به شبکه شما متصل شده است و می توانید میزان امن بودن آن را مشاهده کنید.
سرپرست امنیتی در لابراتوار کسپرسکی می گوید: "لابراتوار کسپرسکی ماموریت این را برعهده دارد که جهان سایبری را در برابر مجرمان نجات دهد و بتواند آن را امن حفظ کند. این ها تنها به حرف نیستند و ما در تلاشیم تا بتوانیم این امنیت را هر روزه بیشتر از قبل برقرار سازیم و سر گفته های خود باقی بمانیم. ما بسیاری از این ابزارها را رایگان عرضه می کنیم تا تمامی کاربران بتوانند از آن ها بهره مند شوند و در نهایت امنیت خود باقی بمانند.".
شما می توانید اسکنر رایگان اینترنت اشیاء کسپرسکی را در گوگل پلی دانلود و از امکانات آن بهره مند شوید. این اپلیکیشن بتا هم اکنون در گوگل پلی قابل دسترس است.
منبع: کسپرسکی آنلاین(ایدکو)
* کسپرسکی اسم یکی از بزرگترین شرکتهای امنیتی و سازنده آنتی ویروس است که برخی از کاربران اشتباهاً این شرکت و محصولات آنتی ویروس آن را با عناوینی نظیر کسپرسکای،کاسپرسکی، کسپراسکی، کسپراسکای، و یا کاسپراسکای نیز میشناسد. همچنین لازم به ذکر است مدیرعامل این شرکت نیز یوجین کسپرسکي نام دارد.