روابط عمومی شرکت ایدکو (توزیع کننده محصولات کسپرسکی در ایران)؛در این مقاله قصد داریم تا 10 نوع از رایج ترین شیوه های آزار و اذیت سایبری را برای شما به طور کامل شرح دهیم. برای محافظت از خود و خانواده ی خود این مقاله را تا انتها مطالعه و آن را برای دوستان و عزیزان خود ارسال کنید.
آزار و اذیت سایبری یک مشکل جهانی در زمینه ی سایبری است که متاسفانه تا به حال رشد سریعی داشته و قربانیان بسیاری را گرفته است. از آنجایی که ممکن است هر یک از ما قربانی آزار و اذیت مجرمان قرار گیریم پس بهتر است در مورد آن بیشتر بدانیم و انواع آن را بشناسیم تا بتوانیم آن ها را بهتر تشخیص دهیم.
قبل از اینکه بخواهیم انواع آن را نام ببریم بهتر است اول خود آزار و اذیت سایبری را توضیح دهیم تا بیشتر با مفهوم آن آشنا شوید.
" آزار و اذیت سایبری یکی از انواع سوء استفاده ها است که با استفاده از رفتار نامناسب، قدرت یا نفوذ، به طور مستقیم یا غیر مستقیم، به صورت کلامی یا نوشتاری یا حتی با استفاده از تصاویر و نمادها یا غیره برای عذاب دادن، تهدید، آزار و اذیت و شرمگین کردن افراد در تمام سنین مورد استفاده ی مجرمان و اغلب هکرها قرار می گیرد".
در ادامه ده مورد برتر زورگیری سایبری توضیح داده شده است:
- محروم سازی
این محروم سازی می تواند از جانب افراد زیادی و نه فقط مجرمان مورد استفاده قرار بگیرد. به عنوان مثال شما می توانید فرزند خود را از
- بیرون رفتن از خانه و گشت و گذار با دوستانش محروم کنید؛
- می توانید فرزند خود را از استفاده از اینترنت، مکالمه با دوستانش و حتی ممانعت با داشتن هرگونه دستگاه هوشمندی محروم کنید؛
- محرومیت از استفاده از شبکه های اجتماعی و نداشتن یک زندگی مجازی در فضای آنلاین می تواند نوعی از آزار و اذیت سایبری محسوب شود؛
- تعرض و آزار و اذیت
آزار و اذیت یک فرم ثابت، پایدار و عمدی است که حاوی پیام هایی است که در قالب سوء استفاده است و توسط مجرمان به افراد مختلف درتمام سنین ارسال می شود.
این نوع یکی از خطرناک ترین مدل های سوء استفاده ی اینترنتی است و می تواند تاثیر بسیار مخربی را روی سلامت روحی افراد خصوصا فرزندان بگذارد.
این پیام ها به طور کلی غیرقانونی یا مخرب هستند و می توانند عزت نفس و حرمت نفس را تحت تاثیر قرار بدهد و آن ها را دچار هراس کند.
مجرمان در این حمله هیچ امانی به قربانی نمی دهند و آن ها را از در ارتباط بودن با فضای مجازی پشیمان می کنند.
- خجالت زدگی در جمع دوستان
این شیوه از آزار به گونه ای است که مجرم در تلاش است تا قربانی را از دوستان خود شرمزده کند و باعث طرد شدن آن ها شود.
حتما لزومی ندارد که خجالت زدگی در اثر فاش شدن چیز خاصی باشد. در خیلی موارد فاش کردن متن مسیج ها بر روی تلفن همراه می توان به خجالت زدگی قربانی منجر شود.
اطلاعات شخصی یک فرد هیچ گاه نباید به اشتراک گذاشته شوند و اگر شخصی آن ها را به هر دلیلی از روی عمد آشکار سازد یک سوء استفاده محسوب می شود و باعث آزار قربانی می شود.
- زورگیری سایبری
این نوع از آزار و اذیت می تواند به سلامت جسمی و ایمنی کودک یا قربانی صدمه بزند. زورگیری سایبری همچنین می تواند بزرگسالان را برای اهداف جنسی مورد هدف قرار بدهد و به آزار و اذیت آن ها بپردازد. زورگیری سایبری یکی از پرخطرترین رفتارها است که می تواند عواقب جدی برای قربانیان به همراه داشته باشد.
- ورود به حساب کاربری و جعل هویت
جعل حساب کاربری به این معنا است که مجرم می تواند به حساب کاربری قربانی وارد شود و محتوای نامناسب را در آن آپلود و خود را به جای شما یا فرزندتان جا بزند. جعل هویت یکی از راه هایی است که می توان آن را بی انصافی تلقی کرد و تاثیرات مخربی را روی فرد گذاشت.
مجرمان با این کار شخصیت فرد را به صورت آنلاین تخریب می کنند و شهرت واقعی آن را از بین می برند.
- پروفایل های جعلی
با ساخت پروفایل های جعلی مجرم می تواند هویت واقعی قربانی را پنهان و انواع و اقسام سوء استفاده ها را انجام دهد. این حمله می تواند برای باز کردن ایمیل های شخصی و البته جاسوسی از آن ها هم مورد استفاده قرار گیرد.
- ارسال اطلاعات نامناسب در مورد قربانی
ارسال اطلاعات نامناسب در مورد قربانی بین دوستان می تواند یکی از بدترین انواع آزار سایبری باشد که مجرمان از طریق آن می توانند به اذیت اشخاص بپردازند.
این آزار و اذیت همچنین می تواند در قالب ارسال ویدئو یا تصاویر نیز باشد. مجرمان در این حمله قصد دارند تا شخصیت فرزند یا خود شما را به پایین کشند تا دوستان و اطرافیان به فکر طرد شما بیوفتند.
- فریفتن و حیله گری
مجرمان در این حالت می توانند فرزند شما را فریب بدهند و از آن ها هرگونه سوء استفاده ای را بکنند. فرزندان در این حالت پس از گذشت زمان به مجرمان اعتماد می کنند و اطلاعات شخصی خود را با آن ها در میان می گذارند.
- ترولینگ
ترولینگ یک اقدام عمدی و تحریک پذیری است که مجرم در آن سعی به توهین و رفتار بد با قربانی را دارد و به گونه ای عمل می کند که شخص در شبکه های اجتماعی حس خجالت و شرمزدگی داشته باشد.
ترول شخصا به فرزند شما حمله می کند و او را غمگین می کند. هدف اصلی مجرمان در این حمله این است که قربانی را عصبانی و آن را برانگیخته کنند. آن ها اغلب افراد آسیب پذیر را انتخاب و سپس به آسیب می پردازند.
10. کت فیشینگ
کت فیشینگ راهی است که مجرمان توسط آن سعی دارند تا اطلاعات آنلاین شخص را که معمولا عکس های او است را به سرقت ببرند. کت فیشینگ یا همان گربه ماهی کسی است که قصد پنهان شدن را دارد. در برخی موارد آن ها تصاویر فرزند شما را به سرقت می برند و در موارد دیگر از آن ها استفاده می کنند. آن ها از این طریق به طور بالقوه ای می توانند به شخصیت قربانی آسیب برسانند و او را تخریب کنند.
منبع: کسپرسکی آنلاین(ایدکو)
* کسپرسکی اسم یکی از بزرگترین شرکتهای امنیتی و سازنده آنتی ویروس است که برخی از کاربران اشتباهاً این شرکت و محصولات آنتی ویروس آن را با عناوینی نظیر کسپرسکای،کاسپرسکی، کسپراسکی، کسپراسکای، و یا کاسپراسکای نیز میشناسد. همچنین لازم به ذکر است مدیرعامل این شرکت نیز یوجین کسپرسکي نام دارد.