روابط عمومی شرکت ایدکو (توزیع کننده محصولات کسپرسکی در ایران)؛ به تازگی سامسونگ با معرفی ساعتهای هوشمند سری Gear S2 که از 3G استفاده می کند برای اولین بار از سیستم eSIM بهره می گیرد. اگرچه این سیستم به صورت خودکار عمل می کند اما موظف است قبل از توزیع و توسعه مورد بررسی قرار بگیرد. انتظار می رود که از eSIM در گوشی های آیفون 7 استفاده شود. همیشه هم در ذهن کاربران، اپل در خط مقدم صنعت از لحاظ فناوری کالا در برابر استانداردهای جدید تکنولوژی تلفن همراه قرار داشته است.
می دانید که از غول Cupertino که از بزرگترین شرکتهای مخابراتی بود تا فروشندگان چینی،برای اولین بار از microSIM و سپس از nanoSIM استفاده کردند. حال ظاهرا وارد مرحله کوچک سازی جدیدی شده ایم.
این مسئله بدان معنا نیست که قرار است در کارخانه ها بر روی سیم کارت فشار وارد کنند تا کوچک تر شود (تاکنون برای ساخت و استفاده از سیم کارتهای کوچک از یک تراشه nanoSIM در یک خشاب SD استفاده می شد). eSIM هیچ تراشه خارجی بر روی خود ندارد و در ابتدا دانلود را از راه دور انجام می دهد و در عوض تمام داده های مشترک بر روی خود دستگاه ذخیره می شود.
کسانی که به طور فعال بر جبهه های خبری تلفن همراه نظارت دارند، می گویند: "یعنی این سیستم شامل سیم کارت مجازی نمی باشد؟ اینها سیم کارتهای اپل هستند. اما آیا پروژه Fi و VSCA بهم پیوسته نیستند؟" eSIM یک جهش رو به جلو می باشد. در راه حل های قبلی مشخصات سیم کارت از راه دور دانلود می شد و می توانست مجدد بر روی گوشی های متفاوت هم مورد استفاده قرار بگیرد. در صورتیکه در eSIM هیچ جای تعویضی وجود ندارد و تراشه در خود دستگاه تلفن همراه تعبیه می شود.
استاندارد GSM به خاطر فناوری جدید سیم کارتها قابل تغییر نمی باشد. این عمل به همان شیوه قبل انجام می شود که سیم کارت جایگزین نمی شود و فقط بین پروفایلهای مختلف سوئیچ می شود.
نکته این سیم کارتها چیست؟
استفاده از eSIM اجازه می دهد که یک گوشی با طراحی شیک داشته باشید زیرا دیگر نیازی به سیم کارتهای فیزیکی نیست.
این خبر خوبی برای تولید کنندگان دستگاهها می باشد زیرا تولید با ایجاد طرحهای ضد غبار و ضد آب ساده تر انجام می گیرد و اندازه فیزیکی دستگاه هم کوچک تر می شود. این سیستم برای تولید کنندگان ساعتهای هوشمند و دستگاههای هوشمند فیتنس که به صورت دائم با شبکه های وای فای در ارتباط هستند نیز بسیار مناسب است.
علاوه بر این فروشندگان تلفن های همراه همیشه در حال تعامل با سرویسهای موبایل می باشند تا بتوانند کنترل بازار محصولات خود را در دست داشته باشند. امروزه فروشندگان باید مذاکرات جدیدی را در جهت ارائه محصولات جدید به بازار با استفاده از eSIM داشته باشند.
فروشندگان دیگر قادر خواهند بود برای فروش محصولات خود از طریق فروشگاههای آنلاین برند خود، حق انتخابهایی برای کاربران خود به اشتراک بگذارند. (فروشندگان eSIM می توانند از راه دور هر اپراتوری را خاموش یا روشن کنند) و یا حتی بهتر از این اپراتور پیش فرض را به اشتراک بگذارند. اما عمده سرویس دهندگان اپراتور به شدت مخالف توزیع eSIM می باشند؛ آنها بیشترین سودشان در بخش سرویس خدمات می باشد که نمی خواهند براحتی آن را از دست بدهند.
اما امنیت هم امری بسیار حیاتی است. در غیر این صورت چرا ما این مقاله را در وبلاگ خود منتشر کردیم؟ زمانیکه یک گوشی به سرقت می رود، سارق سیم کارت را به طور معمول دور می اندازد. در این مورد با داشتن تمام محدودیت ها (البته این مورد با آیفون صدق نمی کند) می توانید گوشی که تازه به دست آورده اید را با سیم کارتهایی که برای چندین بار به فروش رفته اند استفاده کنید.
اما این ترفند برای eSIM کار نمی کند. با این سیستم نمی توانید یک پروفایل جدید بدون داشتن رمز عبور مالک ایجاد کنید. علاوه بر اینها هم برای راه اندازی مجدد دستگاه باید به مشخصات قبلی پروفایل دسترسی داشته باشید.
eSIM در حال حاضر با استانداردهای GSM مطابقت دارد و تعداد زیادی از اپراتورها از این فناوری حمایت می کنند که می توان به این کمپانی ها اشاره کرد: AT&T، Deutsche Telekom، Etisalat، Hutchison، Whampoa، Orange، Telefonica و Vodafone.
با تمام احترامی که برای منافع eSIM قائل هستیم باید بگوییم که این تغییر به صورت یک شبه اتفاق نخواهد افتاد. پیش بینی هوشمند ما در فروش گوشی های eSIM می گوید تا سال 2020 تعداد 346 میلیون تا 864 میلیون عدد می باشد. بدیهی است که این یک پیش بینی محافظه کارانه است و خدمات صنعتی هم به معنی پشتیبانی نمی باشد. سیم کارتها هنوز وجود دارند و کار می کنند و تا پایان این دهه انتظار می رود حداکثر 16% افت کنند.
منبع: کسپرسکی آنلاین(ایدکو)
* کسپرسکی اسم یکی از بزرگترین شرکتهای امنیتی و سازنده آنتی ویروس است که برخی از کاربران اشتباهاً این شرکت و محصولات آنتی ویروس آن را با عناوینی نظیر کسپرسکای،کاسپرسکی، کسپراسکی، کسپراسکای، و یا کاسپراسکای نیز میشناسد. همچنین لازم به ذکر است مدیرعامل این شرکت نیز یوجین کسپرسکي نام دارد.