کم و بیش همه میدانیم یکی از اهداف عمده مهاجمان سایبری آلوده کردن سیستمهای کامپیوتری و لپتاپها به ویروس یا فریب کاربران برای نصب ناآگاهانه فایلهای بدافزاری است. اما آنچه خیلی از ما از آن بیخبریم خیز هکرها برای حمله به دستگاههای موبایلی است. خلافکاران سایبری خوب بلدند با هک گوشیهای هوشمند پول به جیب بزنند و در این راه شیوههای مختلفی را مانند سرقت مستقیم گوشی یا بارگذاری بهاصطلاح «مینهای بیتکوینی» روی دستگاههای موبایلی بهکار میبندند.
هکرها تروجانهایی را در قالب بازیها یا اپلیکیشنهای کاربردی موبایلی طراحی کردهاند که کاربران با نصب آن به مهاجمان اجازه میدهند به حساب بانکی آنها دستیازی کنند و یا بهطور ناخواسته و ناآگاهانه مشترک سرویسهای تماس یا پیامک پولی میشوند.
هیچ کس دلش نمیخواهد ثروت و سرمایه خود را به باد بدهد، بنابراین بیشتر به فکر امنیت دستگاههای موبایلی خود باشید. برای محافظت از دستگاههای موبایلی توصیههای زیر را جدی بگیرید:
* روی تبلت یا گوشی هوشمند خود رمز بگذارید تا دیگران بهراحتی به داشتههای دیجیتال شما دسترسی پیدا نکنند.
* به اتصالهای Wi-Fi ناشناس و بهخصوص رایگان متصل نشوید. مهاجمان از طریق این اتصالات به راحتی میتوانند اطلاعات کاربری شما را گردآوری کنند. اگر به یک Wi-Fi بدون رمز برخوردید به امنیت آن شک کنید.
* در صورت گم شدن یا به سرقت رفتن دستگاه موبایلی خود به آسانی میتوانید آن را از راه دور کنترل کنید. برای این کار کافیست گزینههای «مدیریت راه دور» و «تهیه بکآپ» را روی اپلیکیشنهای پیشفرض دستگاه (مثل Find iPhone) یا اپلیکیشنها ویژه مدیریت دستگاههای موبایلی فعال کنید.
* فراموش نکنید دستگاههای موبایلی هم مثل سیستمهای کامپیوتری ممکن است ویروسی شوند. از دانلود اپلیکیشنهای ناشناخته حتی از فروشگاههای اپلیکیشنهای موبایلی معتبر خودداری کنید و پیش از نصب هر اپلیکیشن با دقت به مطالعه موارد دسترسی آن یا همان Permissions (مانند اجازه برای دسترسی به عکسها یا شمارهها) بپردازید.
منبع: کسپرسکی آنلاین
* کسپرسکی اسم یکی از بزرگترین شرکتهای امنیتی و سازنده آنتی ویروس است که برخی از کاربران اشتباهاً این شرکت و محصولات آنتی ویروس آن را با عناوینی نظیر کسپرسکای،کاسپرسکی، کسپراسکی، کسپراسکای، و یا کاسپراسکای نیز میشناسد. همچنین لازم به ذکر است مدیرعامل این شرکت نیز یوجین کسپرسکي نام دارد.