روابط عمومی شرکت ایدکو (توزیع کننده محصولات کسپرسکی در ایران)؛ حوزهي امنيت سايبري همچنان در تقلاي پر كردن خلاء نيروي كار است - احتمال ميرود تا سال 2021، 3.5 ميليون شغل همچنان بدون نيروي كار باقي بماند – و با اين تفاسير، پر واضح است كه اگر زنان بيشتر به حوزهي امنيت سايبري و فضاي آيتي ترغيب شوند ميتوان پرصلابتتر جلوي تهديدات مجازي ايستاد و چشمانداز مثبتتري نسبت به آيندهي دنياي سايبري داشت. با توجه به تجديدنظرهايي كه دركنفرانسهاي RSA (كه اوايل ماه مارس در سانفرانسيسكو برنامهريزيشدهاند) صورت گرفته و نيز تلاشهايي كه شركتهاي بزرگ در بخش آموزش و استخدام تلاش كردهاند ميتوان به اين نتيجه رسيد كه ممكن است نهايتاً به اين معضل به طور جدي و نظاممندي پرداخته شود.
گرچه جهان فناوري به طور كلي از "تنوع" استقبال ميكند؛ اما همچنان در حق زنان اجحاف ميشود. بر اساس پژوهش گزارششده توسط انجمن زنان دانشگاهی آمریکا (AAUW) در سال 2017، زنان تنها 26 درصد از مشاغل مرتبط با حوزهي فناوري را در دست دارند و وقتي مشخصاً بحث حوزهي امنيت سايبري به ميان بيايد اين رقم به 11 درصد تنزل مييابد (فكرش را بكنيد: زنان تنها 11 درصد از مشاغل مرتبط با حوزهي امنيت سايبري را در كل جهان از آن خود كردهاند).
به منظور ترغيب زنان براي ملحق شدن به اين حوزه و همچنين ساخت اسوههايي براي تشويق ساير زنان، مجلهي فوربز اخيراً در فهرست خود نام 50 زن برتر حوزهي فناوري را آورده است. اين افتخارات از طيف وسيعي از بخشهاي فناوري، نصيبِ زنان برگزيدهِ در فوربز شده است: فناوري سازماني و مصرفي، گيمينگ، هوش مصنوعي، هوا فضا، فناوريهاي زيستي (و خيليهاي ديگر). از بين اين اسامي، نام چهار رهبر امنيت سايبري زن به چشم ميخورد: سلست فراليك، متخصص ارشد اطلاعات در شركت McAfee ؛ لارا متر، مؤسس شريك شركت Silver Tail Systems؛ كيتي موسوريس، مديرعامل اجرايي شركت Luta Security و تال ربين، مدير و مسئول گروه تحقيقات رمزنگاري در مركز پژوهشي جيواتسون در IBM.
بعد از آنكه در كنفرانسهاي RSAC مكرراً به حضور كمرنگ زنان در بخش سخنرانيها و كينوتها (تنها 20 درصد) اعتراض شد، متصديان اين مجموعه كنفرانسها در ماه نوامبر اعلام كردند كه ديگر مايل نيستند در پنل مديريتي تنها از مردان استفاده كنند و حال بيشتر در نظر دارند نمايندگان و سخنرانان خود را از ميان زنان انتخاب كنند. جدا از حمايت بيشتر از زناني كه در حال حاضر جزو نيروي كار حوزهي فناوري هستند؛ همچنين اكنون بسياري از سازمانها در حال جذب زنان و دختران به عنوان نيروي كار جديد در اين حوزه ميباشند.
براي مثال، شركت IBM و دانشگاه بينالمللي فلوريدا به تازگي از بين 7 مدرسهي مختلف در شهرستان میامی-دید 200 دختر را به كنفرانسي يكروزه به نام IBMCyberDay4Girls دعوت كرده است. در اين كنفرانس، به خانمهاي جوان -كلاس پنجم تا يازدهم- مباحثي پيرامون امنيت سايبري آموزش داده ميشود (اينكه چطور از خود را در رسانههاي اجتماعي محافظت كنيم و يا اينكه چه مشاغلي اكنون در حوزهي امنيت سايبري نياز است).
هلوتيلا لونگوريا، مدير ارشد امنیت اطلاعاتِ دانشگاه بينالمللي فلوريدا اينطور توضيح ميدهد: «ما شديداً در بخش تيم متخصص امنيت سابري دچار كمبود هستيم. اين آموزشها ميتواند روش خوبي براي ترغيب و تشويق آنها باشد. آنها در اين كنفرانس يكروزه ميتوانند با ابعاد و سطوح مختلف امنيت سايبري آشنا شده و ببينند چطور اين ابعاد مختلف ميتوانند زندگي شخصي و خانوادگي هر يك از آنها را تحتالشعاع قرار دهد. اميد بر اين است كه اين روند ترغيبسازي همچنان ادامه داشته باشد و بتوانيم دانشجويان زن را حمايت كنيم تا با دلي قرص قدم بر عرصهي امنيت سايبري بگذارند. با توجه به اين برنامهها و همچنين مشاركت مستمر ما با IBM اميد داريم بتوانيم زنان را به سمت اين حوزه مشتاقتر كنيم».
از همين رو مديران ارشد زن در حوزهي امنيت سايبري بر آن شدهاند تا به دختران و زنان چند و چون فعاليت در اين زمينه را آموزش دهند و در ادامه برنامههاي استخدامي بگذارند تا آن دسته از شركتكنندگان بااستعداد و مشتاق شانس همكاري با غولهاي اينترنتي را داشته باشند. ديگر قرار نيست زنان بين خود و عرضهي فناوري پلي صعبالعبور ببينند: اين مسير هماكنون برايشان هموار شده است. شركت اپل نيز اواخر ماه نوامبر اعلام كرد قرار است برنامهاي جديد راهاندازي كند كه مشخصاً به معضل كمبود نيروي كار زن در حوزهي فناوري، برنامهنويسي و كامپيوتر ميپردازد. اوايل ماه ژانويه نيز كارآفرينان و برنامهنويسان زن در دو جلسهي آموزشي دو هفتهاي در نمايندگيها و شعبهاي اپل در شهر كوپرتينو شركت كردند (اين جلسات هر سه ماه يكبار برگزار ميگردد). با وجود اين همه اقدامات و خبرهاي اميدواركننده، احتمال ميرود شاهد فعاليت بيشتر زنها در حوزهي فناوري و امنيت سايبري باشيم.
هتر ريكيوتو، مدير آموزش آكادميك شركت IBM نيز ميگويد: «اينكه ميگويند براي كار كردن در حوزهي امنيت سايبري يا بايد هكر باشي يا كدگذار، افسانهاي بيش نيست. تازه برخي هم ميگويند فقط اين هم كافي نيست.... بايد هكر و كدگذارِ مرد باشي. از طرفي ديگر هم خيليها فكر ميكنند براي فعاليت در اين عرصه حتماً ميبايست مدرك كامپيوتر و آيتي داشت؛ در صورتيكه اين براي همه صدق نميكند. گرچه افراد متخصص بايد مدرك مرتبط داشته باشند اما در اين حوزه به تمامي مهارتها نيازمنديم. و اين شايستگيها و مهارتها لزوماً تنها با داشتن مدرك به ما ثابت نميشود».
منبع: کسپرسکی آنلاین (ایدکو)
کسپرسکی اسم یکی از بزرگترین شرکتهای امنیتی و سازنده آنتی ویروس است که برخی از کاربران اشتباهاً این شرکت و محصولات آنتی ویروس آن را با عناوینی نظیر کسپرسکای،کاسپرسکی، کسپراسکی، کسپراسکای، و یا کاسپراسکای نیز میشناسد. همچنین لازم به ذکر است مدیرعامل این شرکت نیز یوجین کسپرسکي نام دارد.