روابط عمومی شرکت ایدکو (توزیع کننده محصولات کسپرسکی در ایران)؛ در زمانهای قدیم مردم اسرارهایی برای خودشان داشتند اما با آمدن اینترنت و محیطهای آنلاین مجازی دوره داشتن اسرار به پایان رسید. حالا روزمرگی های ما مانند خرید کردن، چت کردن، سفر رفتن به همین ترتیب توسط شرکتهای خدماتی مختلف ثبت و ذخیره می شوند.
در عصر دیجیتال، داده های کاربران در جایی دور دست مهر و موم نمی شود بلکه به فروش می رسد و از آنها استفاده می شود. قطعا هم کاربران استفاده ای که از داده هایشان می شود را دوست ندارند. این مشکل طرح امنیتی خودش را دارد. بسیار ناخوشایند است که اطلاعات خصوصی تان در بین همکاران و دوستان درز پیدا کند که مثلا شما بدهکار هستید یا با همسرتان مشکل پیدا کرده اید یا فرزندتان باید عمل جراحی داشته باشد.
گزینه هایی که در بالا مثال زده شد تنها بخش کوچکی از اتفاقاتی است که بخاطر حریم خصوصی قابل دسترس کاربران (در تمام سنین) امکان پذیر است. در این مقاله ما 10 نکته برای حفاظت بهتر از اطلاعات شخصی به شما آموزش می دهیم.
- 1. هر شبکه اجتماعی برای کلاهبرداران مانند یک صندوقچه گنج است که دارای داده های خصوصی و جمع آوری شده کاربران است. آنها می توانند از این اطلاعات برای کارهای غیر قانونی شان استفاده کنند. پس با این وجود بد نیست که کنترل مجددی بر روی تنظیمات امنیتی حساب فیسبوک خود و یا هر شبکه اجتماعی دیگری که در آن عضو هستید داشته باشید.
- 2. ایمیل شما مانند کلیدی است که به قفل حسابهای کاربری دیگرتان مرتبط است مانند استفاده کردن در بازیابی رمز عبور که اغلب از طریق اطلاعیه به ایمیل ارسال می شود. به همین دلیل بسیار مهم است که از ایمیل اصلی خود که مرتبط با خدمات بانکی یا دیگر سایتهای مهم است محافظت کنید. اگر می خواهید در سایتهای متفرقه وارد شوید بهتر است یک ایمیل دوم (و یا حتی سوم و چهارم) ایجاد کرده و با آدرس آنها وارد شوید.
- 3. گوگل به تازگی ابزار ویژه ای منتشر کرده است که به شما امکان بررسی داده های متعددی را که در گوگل به اشتراک گذاشته اید را می دهد. توصیه می کنیم نگاهی به این خدمات که با نام "درباره من" است داشته باشید.
- 4. بسیار مراقب باشید که هیچگونه اسکن یا عکسی را که دارای شماره هویت، بلیطهای پرواز، اسناد و صورت حسابها می باشد را در محیط آنلاین قرار ندهید. با اشتراک گذاشتن این اطلاعات در مورد محل اقامت و برنامه سفرهایتان، مجرمان می توانند زمانی که بسیار از خانه دور هستید دست به سرقت منزلتان زده و یا حتی اطلاعات شخصی مانند مدارک بانکی را از شما بدزدند.
- 5. هیچگاه از شبکه های وای فای رایگان که بدون کلمه عبور هستند استفاده نکنید. شاید فکر کنید که این وای فای برای کافی شاپ یا کتابخانه است اما می تواند توسط یک مجرم اینترنتی که فقط یک لپتاپ و یک مودم دارد هم ایجاد شده باشد. مجرمان با اتصال کاربران به این شبکه های جعلی به کلمه های عبور آنها دسترسی پیدا می کنند.
- 6. هیچگاه از رمزهای غیر قابل اعتماد استفاده نکنید. اگر از رمزی استفاده کنید که فقط حروف در آن به کار رفته است آن رمز بسیار ضعیف خواهد بود. اگر هم از کلمه های عبور متعددی در سایتهای گوناگون استفاده می کنید و امکان به خاطر سپردن تمام این کلمه های عبور برایتان مشکل است می توانید از یک برنامه ویژه مانند Kaspersky Password Manager استفاده کنید.
- 7. به حریم خصوصی کودکان هم فکر کنید. مزاحمان سایبری شوخی نیستند و تاکنون کودکان زیادی در سراسر جهان توسط آنان مورد آزار و اذیتهای مختلف قرار گرفته اند. به همین دلیل بسیار مهم است که عکسها و ویدئوهای کودکان خود را در محیطهای آنلاین نباید قرار دهید که البته قبلا هم این مورد را در یک مقاله جداگانه منتشر کرده ایم.
- 8. آیا تبلیغات می توانند آزاردهنده باشند؟ تبلیغات می توانند بدون خواست کاربر بر روی صفحه نمایش ظاهر شوند. آیا می دانید که بسیاری از این تبلیغات مرورگر را ردیابی می کنند؟ علاوه بر این، با این ردیابی بخشی از حریم خصوصی از بین می رود. کاربران Kaspersky Internet Security می توانند با چند کلیک از دست اینگونه مزاحمتها خلاص شوند.
- 9. تاجرین محیطهای آنلاین داده های کاربران را به خیاط تبلیغات می دهند تا لباسی از تنظیمات آنها بدوزد. آنها فعالیتهای آنلاین کاربران را ردیابی می کنند تا به سود بیشتر برسند (البته این ردیابی به صورت خودکار انجام می شود). اما چنانچه نمی خواهید داده های خود را با این شرکتهای سودجو به اشتراک بگذارید می توانید قابلیت مرورگر خصوصی را در نسخه جدید Kaspersky Internet Security فعال کرده و از آن استفاده کنید. این ماژول مانع از ردیابی وب سرویس ها، شبکه های اجتماعی و تبلیغ کنندگان در فعالیتهای آنلاین می شود. مرورگر خصوصی تضمین می کند که هرگز داده ها بدون اجازه کاربر نمی توانند برای شخص دیگری قابل دسترس باشند.
- 10. البته با لغزش سیستم عامل هم داده ها دچار خطر می شوند. زمانیکه شما یک برنامه رایگان نصب می کنید باید در ادامه افزونه های مختلف، نوار ابزار و پسوندهای گوناگون هم نصب کنید. ضمنا با کلیک بر روی گزینه "بعدی" در هنگام نصب بدون خواندن متن قرارداد نرم افزار تمامی برنامه های غیر ضروری نصب می شود و از این به بعد ممکن است حتی تنظیمات صفحه جستجو هم تغییر کند. اما شما می توانید با استفاده از Kaspersky Internet Security مرورگر خود را از این دردسرها خلاص کنید.
مطمئنا با استفاده از این 10 نکته به خوبی خواهید توانست از اطلاعات شخصی و حریم خصوصی تان محافظت کنید.
منبع: کسپرسکی آنلاین(ایدکو)
* کسپرسکی اسم یکی از بزرگترین شرکتهای امنیتی و سازنده آنتی ویروس است که برخی از کاربران اشتباهاً این شرکت و محصولات آنتی ویروس آن را با عناوینی نظیر کسپرسکای،کاسپرسکی، کسپراسکی، کسپراسکای، و یا کاسپراسکای نیز میشناسد. همچنین لازم به ذکر است مدیرعامل این شرکت نیز یوجین کسپرسکي نام دارد.